Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky
souhlasí s konkretizovaným učebním plánem studijního oboru 29-98-6/01 Management potravinářských výrob
dne 24. 8. 1995, čj. 20884/95-23 s účinností od 1. září 1995 počínaje 1. ročníkem
pro
Střední průmyslovou školu potravinářské technologie v Bzenci, Těmická
1296
studijního oboru
64-42-M/022(29-98-6/01) Management potravinářských výrob
Denní studium
Kategorie
a názvy vyučovacích předmětů |
Počet
týdenních vyučovacích hodin v ročníku |
Celkem |
|||
|
1. |
2. |
3. |
4. |
|
A. Povinné |
|
|
|
|
|
Český jazyk a literatura |
3 |
2 |
2 |
3 |
10 |
Cizí jazyk |
3 |
3 |
3 |
3 |
12 |
Občanská nauka |
- |
1 |
1 |
1 |
3 |
Dějepis |
2 |
- |
- |
- |
2 |
Matematika |
4(1) |
3 |
2 |
2 |
11(1) |
Fyzika |
2 |
- |
- |
- |
2 |
Chemie |
3(1) |
- |
- |
- |
3(1) |
Tělesná výchova |
2 |
2 |
2 |
2 |
8 |
|
|
|
|
|
|
B. Odborné předměty |
19(2) |
11 |
10 |
11 |
51(2) |
p o v i n n é |
|
|
|
|
|
Podniková ekonomika |
2 |
2 |
2 |
2 |
8 |
Technika administrativy |
3
|
- |
- |
- |
3 |
Obchodní korespondence |
- |
1 |
1 |
- |
2 |
Výpočetní technika |
2(2) |
2(2) |
2(2)2 |
- |
6(6) |
Účetnictví |
- |
2 |
2(1) |
1(1) |
5(2) |
Právní nauka |
- |
- |
2 |
- |
2 |
Aplikovaná psychologie |
- |
- |
- |
2 |
2 |
|
|
|
|
|
|
p r o f i l u j í c í |
|
|
|
|
|
Organická a fyzikální chemie |
- |
2 |
2(1) |
- |
4(1) |
Analytická chemie |
- |
3(2) |
3(2) |
- |
6(4) |
Mikrobiologie |
3(1) |
2(1) |
2(1) |
- |
7(3) |
Potravinářské technologie |
2 |
3 |
- |
- |
5 |
Základy techniky |
2(1) |
2(1) |
- |
- |
4(2) |
Praxe |
- |
3(3) |
3(3) |
3(3) |
9(9) |
|
|
|
|
|
|
v ý b ě r o v é |
|
|
|
|
|
Speciální technologie |
- |
- |
4 |
5 |
9 |
Analýza potravin |
- |
- |
- |
4(3) |
4(3) |
Mikrobiologie potravin |
- |
- |
- |
3(2) |
3(2) |
Marketing a management |
- |
- |
- |
2 |
2 |
Celkem maximálně |
33(6) |
33(9) |
33(10) |
33(9) |
132(34) |
|
|
|
|
|
|
C. Nepovinné |
|
|
|
|
|
Poznámky
k učebnímu plánu
1.
Název oboru a číselný kód doplnil ředitel školy v souladu s charakterem
profilujících předmětů a s oblastí, do které je odborná příprava
směrována. První dvojčíslí kódu vyjadřuje skupinu studijních oborů
(viz oddíl C vyhlášky č. 354/1991 Sb., o středních školách ve znění
pozdějších předpisů) a odpovídá profesní oblasti, do které je příprava
směrována strukturou profilujících předmětů. Druhé dvojčíslí je pro všechny
studijní obory „Management …“ číslo „98“: 29-98-6/.. Management
potravinářských výrob.
2.
Předměty přírodovědné (fyzika, chemie) určil podle charakteru
profilujících předmětů ředitel školy.
3.
Profilující předměty a jejich obsah určila škola s ohledem na
záměr směrovat přípravu žáků do oblasti potravinářského průmyslu, v němž
se předpokládá budoucí uplatnění absolventů. Ve vztahu k profilujícím
předmětům je zaměřen i obsah předmětu praxe nebo jeho části.
4.
V rámci předmětu praxe lze, pokud jsou vytvořeny podmínky pro
efektivní průběh, začlenit v každém roce přípravy 2 týdny odborné
praxe na reálných pracovištích. Také lze celý předmět praxe uskutečnit
ve formě souvislých týdenních cyklů, a to i sloučených do delších celků.
Denní délka praxe v tomto případě činí u žáků 2. až 4. roč. 7
hodin.
5.
Struktura výběrových předmětů, jejich rozsah i obsah je v pravomoci
ředitele školy. Totéž platí i pro předměty nepovinné.
6.
Po určení hodinové dotace jednotlivých předmětů je nutno posoudit
i potřebu přesunu některých částí učiva mezi ročníky.
7.
Příklady výběrových odborných předmětů: speciální technologie,
analýza potravin, mikrobiologie potravin, marketing a management.